Prenosimo vam objavu za medije vezanu uz angažiranje pravnih savjetnika koji pružaju interventno pravno savjetovanje u prvim danima rada izvanredne uprave Agrokora.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon otvaranja postupka izvanredne uprave izvanredni povjerenik Ante Ramljak angažirao je Odvjetničko društvo Šavorić & Partneri na poslovima pružanja interventnog pravnog savjetovanja u prvim danima rada izvanredne uprave. Pravno savjetovanje uključivalo je pravnu pomoć u određenim pravnim područjima, uključujući pravo društava, radno pravo, insolvencijsko pravo te opće obvezno pravo, i to samo u prijelaznom periodu između otvaranja postupka izvanredne uprave pa do imenovanja međunarodnih i domaćih savjetnika za restrukturiranje i pravnih savjetnika.

Opseg pruženih usluga je u najvećem dijelu obuhvaćalo savjetovanje u pogledu tumačenja i primjene Zakona o izvanrednoj upravi obzirom na praktična pitanja iz dnevnog poslovanja Agrokora i njegovih povezanih i ovisnih društava. Također, Odvjetničko društvo je asistiralo prilikom pregovaranja ugovora o kreditu s prednosti namirenja, uspostavljanja internih procedura i organizacije pravnih zadataka kao i početne komunikacije s nadležnim sudom.

Angažman navedenog odvjetničkog društva u pogledu interventnog pravnog savjetovanja dogovoren je u trajanju od 10. travnja do zaključno s 28. travnjem.

U zadnjem tjednu travnja izvanredni povjerenik je u ime Agrokora d.d. angažirao međunarodnu odvjetničku kuću Kirkland & Elli International LLP koja će koordinirati daljnje pravne savjetnike u nastavku procesa izvanredne uprave i u procesu restrukturiranja”, piše u objavi.

Komentiraj