AGROKOR Mršić uvjeren u uspjeh izvanredne uprave

HINA

Savjetnik izvanrednog povjerenika za Agrokor za poslovnu grupu hrana Zvonimir Mršić rekao je u petak kako je uvjeren u uspjeh izvanredne uprave i postizanje nagodbe vjerovnika u Agrokoru.

Mršić je na savjetovanju ekonomista u Opatiji, sudjelujući u raspravi “Što nakon diplome – očekivanja i zahtjevi korporativnog sektora”, rekao da je Agrokor u transformaciji iz nečega što se pokazalo neuspješnim poslovnim modelom koji je imao ekstremni utjecaj na ukupni ekonomski model države. Dodao je kako je Agrokor na putu da se doista transformira.

“Uvjereni smo da ćemo u tome uspjeti”, rekao je Mršić.

Mršić je rekao da će vlasnici postati vjerovnici te da većina vlasništva više neće pripadati nečemu što će se moći alocirati na Hrvatsku.

To znači, dodao je, da će nakon tog perioda Agrokor, iako već sada kompanije prolaze kroz restrukturiranje, imati potrebu za velikim brojem ljudi, koji imaju nove ideje,  kreativni su i spremni odgovoriti novom izazovu na konkurentnijem tržištu nego što ga sada imamo.

“Gotovo da nema boljeg trenutka za vas mlade, da prikupite još znanja i da se ponudite poslodavcima, da ponudite nešto novo i drugačije, što će odgovarati novom poslovnom i ekonomskom modelu, koji  treba nastati u Hrvatskoj”, rekao je Mršić i zaključio da kriza u Agrokoru stvara priliku za njegove kompanije, ali da je možda stvorila i najveću priliku za transformaciju Hrvatske.

Predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka smatra da se promjene događaju brzo te da će oni koji nisu spremni za transformaciju i učenje vjerojatno nestati s tržišta rada. Potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Rivieri Ivana Budin Arhanić kazala je da je ta tvrtka najveći poslodavac u turizmu te da je svako deseto radno mjesto voditeljsko i zahtjeva višu razinu sposobnosti i obrazovanja.

Član počasnog predsjedništva Hrvatskog društva ekonomista Žarko Primorac rekao je na kraju savjetovanja, govoreći o porukama sa skupa,  da su “predstavnici Vlade bili optimistični i u pogledu budžeta i rasta BDP-a, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je upozorila na otvorena pitanja, a ekonomisti su po pravilu bili pesimistični.”

Komentiraj