Bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan podnio je ostavku na sve funkcije u sustavu Mercatora, a uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca ostavku je prihvatila, prenosi slovenska agencija STA časopis Finance, prenosi HRT.

Ostavka je uslijedila nakon što je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško u petak predložio Kocijanovu smjenu, obrazlažući to sumnjama u njegove nezakonite radnje dok je bio na čelu Tiska.

Finance pišu da je predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić odmah nakon Peruškova pisma upozorenja o Kocijanovim navodno spornim radnjama u razdoblju u kojem je vodio distribuciju tiskanih medija u tvrtki Tisak iz sustava Agrokora, sazvao izvanrednu sjednicu Uprave koja je održana danas, te da je Kocijan podnio pisanu ostavku na sve funkcije unutar Mercator grupe.

Kocijan je, prenose Finance, rekao da ne želi na bilo koji način štetiti ugledu Mercatora i da je to razlog za njegovu odluku. Naglasio je da odbacuje sve navode i izvješća o navodnim nepravilnostima dok je radio u Tisku.

Komentiraj