AGROFRUCTUS ‘Uskoro deblokada’

Grgur Zucko/PIXSELL

Poslovni računi AgroFructusa iz Donjeg Miholjca blokirani su u utorak od strane jedne banke, no iz te tvrtke u srijedu najavljuju kako bi blokada uskoro trebala biti povučena.

“Jučer tijekom dana tvrtka AgroFructus blokirana je od strane jedne banke, no blokada je u kratkom vremenu povučena. Poslovanje tvrtke odvija se nesmetano u očekivanju raspleta velike gospodarske krize koja nas u zadnje vrijeme pogađa”, stoji  u odgovoru te tvrtke na Hinin upit.

Iako podaci Fine pokazuju da su u srijedu oko 11 sati računi tvrtke i dalje u blokadi, iz AgroFructusa pojašnjavaju kako su dokumenti za deblokadu pripremljeni te će računi biti uskoro deblokirani, nakon redovite procedure u takvim slučajevima.

Iz AgroFructusa ističu i kako se svojim poslovnim partnerima zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju u trenutnoj situaciji.

AgroFructus je tvrtka iz Donjeg Miholjca za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenog voća i povrća, čiji je predsjednik Uprave Denis Matijević u ponedjeljak, uoči sastanka Agrokovorih dobavljača i premijera Andreja Plenkovića izjavio kako smatra da je dobro dok je u procesu oko Agorkora država medijator, ali ne i da se direktno miješa.

Uz tu tvrtku, jutrošnji podaci Fine pokazivali su i blokadu računa Francka, iz kojeg su poručili da su njihove poslovne račune blokirale male banke koje nisu pristupile standstill aranžmanu, ali da stabilizaciju stanja na računu očekuju tijekom dana.

Komentiraj