Agnetha iz Abbe slavi 71. rođendan, skladala je i pjevala još kao djevojčica

Iako je Abba s djelovanjem prestala još 1982. godine, u njihovoj desetogodišnjoj karijeri napisali su toliko nezaboravnih hitova, poput “Dancing Queen”, “SOS”, “Fernando”, “Mamma Mia”, “Take A Chance On Me” i brojne druge.

Jedna od njihove dvije pjevačice, plavokosa Agnetha Fältskog, rođena je 5. travnja 1950. godine.
Agnetha je počela pjevati u ranoj mladosti. Pohađala je satove klavira i samostalno je skladala pjesme u lokalnoj crkvi. Sa 13 godina osnovala je grupu The Cambers sa svoje dvije prijateljice, a nastupala je kao back vokal pjevačica u sastavu Berta Engharta. Prvi samostalni album izdala je s 18 godina, a sve je pjesme napisala sama.

U deset godina postojanja grupa Abba izdala je osam albuma koji su bili prepuni hitova. Singlovi su im nerijetko i bez većih problema zauzimali prva mjesta na top listama najslušanijih pjesama.

Agnethin razvod s Björnom je bio nepremostiv problem i ubrzo nakon toga su se raspali. Björn je napisao hit pjesmu “The Winner Takes It All” povodom njihovog razvoda u kojoj govori o patnji i teškoj situaciji koja je karakteristična za prekide dugogodišnjih veza. Benny i Björn su nastavili zajedno surađivati, a Agnetha i Frida su otišli svaka svojim putem, radeći na solo karijerama.

 

Komentiraj