AGENCIJE Novi ruski veleposlanik opisuje “topao” sastanak s Trumpom

EPA/MAXIM SHIPENKOV

“Predsjednik Trump me primio, predao sam vjerodajnice. Rekao sam kako s veseljem očekujemo poboljšanje u odnosima između naših dviju zemalja”, navela je riječi Anatolija Antonova novinska agencija Tass.

“Predsjednik Trump me primio toplo i prijateljski…ozračje je bilo vrlo srdačno, konstruktivno i s dobrodošlicom. To je barem bio moj osobni osjećaj”, rekao je Antonov, prema novinskoj agenciji RIA.

“Mi, zajedno s njegovim kolegama, njegovim osobljem, suglasili smo se da nastavimo suradnju”.

“Rekao sam kako se veselim raditi s američkom vladom u području rusko-američkih zajedničkih interesa. I rekao sam, što se tiče Rusije, spremni smo to učiniti, spremni smo poduzeti konkretne mjere”.

Antonov je preuzeo dužnost veleposlanika od Sergeja Kisljaka kojega su kontakti s članovima tima Trumpove kampanje učinili središnjom osobom u sporu oko navodnog ruskog utjecaja na prošlogodišnje predsjedničke izbore.

Posebni tužitelj i kongresni odbori istražuju navode o miješanju Rusije u izbore kao i jesu li članovi Trumpove kampanje imali neprikladne kontakte s osobama povezanim s ruskom državom.

Rusija niječe da se pokušala miješati u izbore.

Antonov, rođen 1955., je diplomat po obrazovanju i prije nego je poslan u Washington bio je zamjenik ministra vanjskih poslova. Između 2011. i 2016. bio je zamjenik ministra obrane u razdoblju u kojemu je Moskva pripojila ukrajinski Krimski poluotok.

Prije dvije godine Europska unija ga je stavila na popis dužnosnika koji su pod sankcijama zbog Ukrajine navodeći njegovo podržavanje raspoređivanja ruskih snaga u Ukrajinu.

Komentiraj