facebook.com

Agencija za elektroničke medije najavljuje projekt edukacije nakladnika elektroničkih medija

Agencija za elektroničke medije najavljuje projekt edukacije nakladnika elektroničkih medija na temu Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija: “Ostvarivanja prava građana na javno informiranje”.

Tijekom idućih šest mjeseci kroz pet dvodnevnih radionica u Zagrebu (dvije radionice), Splitu, Osijeku i Rijeci novinar(k)e i urednike/ce elektroničkih medija educirat će stručnjakinje i stručnjaci s iskustvom rada u središnjim informativnim emisijama na televiziji i radiju te iz područja suzbijanja govora mržnje u medijima.

Prva radionica održat će se 17. i 18. veljače u Gradu Splitu.

Po završetku svih radionica bit će objavljena elektronička publikacija koja će uključivati stručne tekstove, sinopsise radijskih i televizijskih emisija proizvedenih tijekom radionica, popis relevantnih tema te adresar institucija i osoba prema temama edukacije.

Tim čine voditelj projekta Milan Koštro, nekadašnji novinar (RTL, Radio 101) i direktor Panda komunikacija te Vesna Alaburić, odvjetnica i stručnjakinja na području suzbijanja govora mržnje u medijima, Stipe Alfier (HRT), stručnjak/praktičar za televizijsko novinarstvo i Silvija Šeparović (Yammat FM), stručnjakinja/praktičarka za radijsko novinarstvo.

Cilj projekta je podići kapacitete nakladnika za produkciju kvalitetnih emisija na dio tema definiranih člankom 64. ZEM-a – ostvarivanje prava građana na javno informiranje te podizanje razine informiranosti nakladnika o pravnoj stečevini Europske unije i aktima Vijeća Europe koji se odnose na medije o važnosti promicanja ljudskih prava ranjivih skupina (osoba s invaliditetom, žena i djece žrtava nasilja, nacionalnih manjina i dr.), kao i o važnosti suzbijanja govora mržnje u medijima.

Agencija za elektroničke medije potpisala je 05. siječnja 2018. godine ‘Ugovor o pružanju usluga poticanja medijske pismenosti na temu ostvarivanja prava građana na javno informiranje’ s tvrtkom Panda komunikacije, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave broj E-MV 04/17 od 04. prosinca 2017. godine.

Više pojedinosti potražite na: 

http://www.e-mediji.hr/hr/novosti/radionica-edukacija-nakladnika-na-temu-fonda-za-poticanje-pluralizma-i-raznovrsnosti-elektronickih-medija-pravo-gradjana-na-javno-informiranje-split-17-i-18-veljace-2018/

Komentiraj