Afrički dizajner Avido ne želi slavu, već hoće bolje životne uvjete u Kiberi

Screenshot YouTube

Mladi dizajner iz Kenije je svojim radom i kreacijama nedavno došao sve do stranica časopisa Vogue. David Avido tvrdi kako je sve moguće, jer moda može doći “iz kvarta” siromašnog predgrađa Nairobija i biti “priznata kao brend diljem svijeta”.

Modni dizajner još uvijek živi u predgrađu Kiberi i izradom zanimljivih kreacija šarenog afričkog uzorka zarađuje za život. Inspiraciju za modne ideje crpi iz svog rodnog mjesta i od ljudi koje poznaje.

Prvo se bavio plesom, ali onda je počeo crtati modne skice i krenuo je šivati. Vještinu je naučio od susjeda koji su zaposleni u tekstilnoj industriji ili se bave šivanjem. Shvatio je kako neće moći još dugo plesati i odlučio je karijeru potražiti u modnoj industriji.

Dvije godine se profesionalno bavi modom, ističe kako je radio za neka poznata glazbena imena. Zadovoljan je što je uspio, no međunarodna slava ga ne veseli previše. Želi stvoriti novu poslovnu mogućnost i radna mjesta za ljude iz Kibere.  Svoju etiketu želi postaviti kao kvalitetan afrički brend i zaposliti još ljudi.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]