AFREA ŠTANDOVI “Bolje sam se sjećala kada sam davala iskaz USKOK-u”

Marko Lukunic/PIXSELL

U četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, Ivici Lovriću i Zdenki Palac u Aferi štandovi. na današnjem ročištu nisu se pojavili Bndić i Palac.

Podsjetimo, trojac je optužen da je udruzi U ime obitelji omogućio korist od 308 tisuća kuna za vrijeme kampanje “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

Danas je svjedočila savjetnica za informiranje u Uredu za i obrazovanje kulturu i sport Zrinka Lochert. Ona je tvrdila kako nije ni tražila ni dobila ponude za dizajn i tiskanje materijala kampanju udruge U ime obitelji, iako je kontaktirala tiskaru Markulin i Indiru Novaković koja je radila zakup mjesta za jumbo plakate. Ali, kada su joj redočili njen iskaz USKOK-u i kopije ponuda, priznala je da se to dogodilo.

“Bolje sam se sjećala kada sam davala iskaz USKOK-u”, rekla je i dodala kako joj je Lovrić naredio da ne traži nikakve ponude od tiskare i Indire Novaković, no ponude su ipak stizale, a ona ih je predavala Lovriću. Naglasila je i kako joj Lovrić nikada nije prijetio.

Svjedokinje Dianora Kobia Lulić i Almira Alma Kunst ustvrdile su da Grad Zagreb nije bio obavezan platiti troškove kampanje. “Sandra Švaljek, koja je u to vrijeme vodila grad odlučila da se ne plati”, rekla je Almira Alma Kunst.

Danas je na rasporedu ispitivanje još svjedoka.

Komentiraj