Marko Lukunic/PIXSELL

AFERA SMS Milijan Brkić ispitan u USKOK-u?

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić prošlog je tjedna ospitan u prostorijama USKOK-a u svojstvu svjedoka u aferi SMS, piše Jutarnji list.

Brkić je ispitan u istrazi protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge, a obuhvaćen je i Brkićev kum Blaž Curić, koji je do uhićenja bio vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a ujedno i kum Milijana Brkića.

Informacija o tome da je Brkić u međuvremenu svjedočio u ovom postupku potvrđena je na ovotjednom istražnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku prilikom produženja istražnog zatvora Vargi i Curiću. U Curićevom su postupku ispitani svi svjedoci, među kojima je bio i Brkić.

Podsjetimo, osječki Županijski sud u srijedu je za još dva mjeseca produljio istražni zatvor bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi, kojeg Uskok tereti za izradu lažih SMS poruka za potrebe bivšeg “Dinamovog” čelnika Zdravka Mamića te vozaču u ministarstvu poljoprivrede Blažu Curiću, kojega se sumnjiči da je Vargi javio kako se zbog toga nad njim provode istražne radnje i da mu se sprema uhićenje.

Nakon provedenog ročišta, zbog činjenice da istraga nije dovršena te zbog novoutvrđenih činjenica i dokaza u istrazi, prihvaćen je prijedlog Uskoka da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor za iduća dva mjeseca, odnosno do 19. veljače 2019. Utvrđeno je da se nisu promijenile okolnosti oko egzistiranja osnovane sumnje da bi okrivljenici ostvarili obilježja kaznenog djela sprečavanja dokazivanja, istaknuo je glasnovornik suda Miroslav Rožac.

Curićev branitelj Krešimir Vilajtović potvrdio je kako Uskok više ne traži produljenje istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke, jer su svi ispitani, već zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentiraj