Luka Stanzl/PIXSELL

AFERA PUTNI NALOZI: DORH zatražio skidanje imuniteta i pritvor Tomislava Sauche

Danas je u Sabor stigao zahtjev DORH-a za skidanje zastupničkog imuniteta Tomislavu Sauchi iz SDP-a.

Državno odvjetništvo RH podnijelo je zahtjev za odobrenje lišenja slobode, određivanje pritvora, istražnog zatvora i pokretanja kaznenog postupka protiv SDP-ovca Tomislava Sauche, prenosi Index.

Podsjetimo kako je prije nekoliko dana otkriveno kako je 2015. godine isplaćeno više od 300 tisuća kuna putnih naloga na ime posebnih savjetnika Zorana Milanovića, a to su Slavko Goldstein, Neven Budak i Siniša Petrović.

Tomislavu Sauchai će u petak biti skinut imunitet i tijekom tog dana bi trebao biti priveden u istražni zatvor, potvrđeno je u Mandatno-imunitetnom povjerenstvu za Dnevnik.hr.

Saucha je izjavio kako su u pitanju konstrukcije i falsifikati, a u ponedjeljak je s bivšim savjetnicima Zorana Milanovića dao iskaz u državnom odvjetništvu.

Državno odvjetništvo je proteklih dana ispitalo Sauchu, savjetnike i nekoliko osoba zaduženih za izdavanje putnih naloga, napravili su grafološko vještačenje te očito imaju dovoljno dokaza da Tomislava Sauchu smatraju odgovornim da je otuđio više od 300 tisuća kuna putem fiktivnih putnih naloga, piše Dnevnik.hr.

Komentiraj