Trgovački lanac Lidl u srijedu se priopćenjem oglasio o aferi mesa zaraženog salmonelom koje se našlo u ponudi Lidla. Iz trgovačkog lanca napominju kako je sporno meso poslano na na redovitu kontrolu ispravnosti u akreditirani laboratorij te je u konkretnom slučaju, po zaprimanju pozitivnog nalaza, odmah obavijestio Ministarstvo poljoprivrede.

“Lidl u svojoj ponudi svježeg mesa ima isključivo originalno zapakirane proizvode te Lidl ni na koji način ne može utjecati na eventualnu kontaminaciju proizvoda. Kako bi se održala zdravstvena ispravnost proizvoda, neophodno je održavanje hladnog lanca od trenutka proizvodnje pa do trenutka prodaje u našem trgovačkom lancu. Taj hladni lanac se višekratno provjerava neposrednom kontrolom temperature, o čemu se obavezno vode zapisi. Svi zapisi su predmet verifikacije i kontrole.

Željeli bismo ovom prilikom još jednom skrenuti pažnju na to da je za visokorizične namirnice kao svježe meso, vrlo važno da se i nakon kupnje transportiraju i čuvaju na odgovarajućoj temperaturi te da se prije konzumacije pravilno termički obrade kako je i navedeno na deklaraciji proizvoda.

Obzirom na visoke standarde kontrole kvalitete, meso u našoj ponudi je zdravstveno ispravno te ga naši kupci mogu i dalje slobodno konzumirati.

Ukoliko naši kupci još uvijek imaju kupljeni proizvod, mogu ga vratiti u obližnju Lidlovu trgovinu uz povrat novca, neovisno o tome imaju li račun”, stoji u priopćenju Lidla.

U srijedu se o mesu zaraženom salmonelom oglasilo i Ministarstvo poljoprivrede, a njihovo priopćenje možete pročitati OVDJE.

Komentiraj