‘Afera Hotmail se možda nije trebala ni dogoditi’

HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas će koalicijskim partnerima predstaviti kandidate za ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade, Darka Horvata i Tomislava Tolušića.

“Ako Međimurca ili Istrijana danas zovete desnom strujom HDZ-a ja ću se samo slatko nasmijati”, rekao je Horvat, za kojeg se, prenosi N1, može čuti da pripada desnoj struji HDZ-a.

U jučerašnjoj izjavi Horvat je rekao da ga je poziv premijera Andreja Plenkovića iznenadio. “Iznenadio me jer u zadnje dvije godine nije bilo neke intenzivne komunikacije, pogotovo ne u resoru gospodarstva”, rekao je Horvat novinarima pri ulasku u zgradu Vlade. Dodao je da je ‘politika utakmica na duge staze’, te da stvari na kraju ‘dođu na svoje mjesto’.

O konkretnim problemima, Agrokoru, INA-i, Petrokemiji i drugima nije želio odgovarat, sve dok ga Sabor ne potvrdi za novog ministra gospodarstva. Ipak, kaže, spreman je na izazov, uhvatiti se u koštac s ‘vrućim krumpirima’.

Upitan za komentar afere Hotmail, rekao je: “Neću dati bilo kakav komentar. Takva afera se možda nije trebala ni dogoditi, a tko je stvorio aferu, o tome ćemo pričati drugi tjedan”, zaključio je Horvat.

Komentiraj