Zagrebački Županijski sud svim je osumnjičenicima u procesu protiv Ivice Todorića blokirao imovinu. Nekretnine, automobili i računi blokirani su tako Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku, Piruški Canjugi, Ivanu Crnjcu, Anti Todoriću, Mislavu Galiću, Hrvoju Balentu, Ivanu Todoriću, Alojziju Pandžiću, Oliviji Dicordiji; sanji Hrsić, Marijanu Alagušiću, Ivici Sertiću, ali i Ivi Balent, koja za sada nije obuhvaćena istragom.

Blokirana je imovina kao mjera osiguranja s obzirom na to da je odštetni zahtjev Agrokora težak 1,62 milijardi kuna, piše portal Index.

Tomislavu Lučiću, dugogodišnjem prvom čovjeku za financije Agrokora, blokirano je ukupno pet nekretnina, odnosno stanovi, zgrade i kuće od Zagreba, Splita do Paga. Blokirani su mu svi računi u bankama te raspolaganje dionicama. Ljerki Puljić, dugogodišnjoj ključnoj suradnici Ivice Todorića i do nedavno najmoćnijoj poslovnoj ženi u Hrvatskoj, također je blokirano pet nekretnina od Dubrovnika do Zagreba, ali i automobil star 3 godine Volkswagen Passat. Damiru Kuštraku blokirano je njegovih ukupno 12 nekretnina te automobil Zastava iz 1960. godine.

Anti Todoriću blokirane su sve nekretnine, ali i dva starija Mercedesa. Tako su oduzeti model 420 CDI, tip KLASA S iz 2007. godine te model 500 L, tip KLASA G iz 2002. godine. Ivanu Todoriću, osim niza nekretnina, blokirano je vlasništvo nad automobilom Smart te brodicom od 7,4 metra. Suprug Ive Balent, Hrvoje, nije imao nekretnina na svoje ime pa su mu blokirani računi u bankama.

Imovina je blokirana i jer su neki od osumjničenika već započeli s otuđenjima svoje vrijedne imovine prijenosom iste na treće osobe.

Komentiraj