AFERA AGRAM: Nastavljeno suđenje, muž Bandićeve sestre odbio svjedočiti

U Zagrebu se danas nastavlja suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram.

Na suđenju Milanu Bandiću i ostalima optuženima u aferi Agram danas je trebao svjedočiti muž Bandićeve sestre Mile Macan. Međutim, on je iskoristio mogućnost da kao član obitelji ne svjedoči protiv Bandića, prenosi Index.

Istu mogućnost iskoristili su supruga i sin optuženog Miljenka Benka. Njihov iskaz dan u USKOK-u bit će priložen u spis. “Ionako bi iskoristili blagodat nesvjedočenja”, rekla je Benkova odvjetnica.

USKOK je predložio da se u spis bez saslušanja ulože iskazi većine svjedoka s čijim iskazima u istrazi su zadovoljni pa sada obrana ima priliku izabrati koga ne žele slušati na suđenju.

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu. Krajem ožujka optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je obustavilo postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koji ga je teretio za štetu Državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Na početku suđenja za potvrđeni dio optužnice Bandić i suoptuženici kazali su kako se ne osjećaju krivima.

Komentiraj