HINA

AERODROM PULA U ponedjeljak započinje velika rekonstrukcija piste

Velika rekonstrukcija uzletno-sletne piste aerodroma Pula, koja bi trebala biti dovršena do sredine ožujka, započinje u ponedjeljak 16. siječnja.

“Zračna luka Pula zatvara se za sav promet 16. siječnja u 7 sati, po odlasku zrakoplova za Zagreb,” kaže Svemir Radmilo, direktor aerodroma u Puli, te najavljuje kako će se do 10. ožujka “u potpunosti sanirati uzletno-sletne staze u punoj dužini i širini.” “Postavit će se dva nova sloja, te izvršiti priprema za instalaciju osvjetljenja centralne linije. Obnovit ćemo i vertikalnu svjetlosnu signalizaciju,” ističe Radmilo i dodaje kako se otvaranje Zračne luka Pula za promet očekuje 10. ožujka u 18 sati.  Uzletno-sletna staza rekonstruira se godinu dana nakon obnove djela aerodromske zgrade za prihvat putnika. Obnova piste, prva nakon 44 godine, stajat će 24,5 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule, koja je posao dobila na javnom natječaju – dok će nadzor nad kvalitetom asfalta svakodnevno obavljati laboratorij iz Zagreba.

Sveukupno će novu pistu pokriti 133.500 metara četvornih asfalta debelog oko deset centimetara. Ukupno će se potrošiti 35 tisuća tona asfalta.

Komentiraj