Međunarodna utrka na 10 kilometara ‘Advent Run, Zagreb 2016.’ održat će se u subotu, 17. prosinca na Savskom nasipu (start uz nasip preko puta jezera Bundek). Početak utrke je u 11 sati, a trenutno je prijavljeno oko 500 trkača iz čak 15 zemalja svijeta.

“Budući da se bavimo organizacijom sportskih događanja uzbuđeni smo i nadahnuti mogučnošću da surađujemo s humanitarnim organizacijama, sportskim institucijama i lokalnim zajednicama a sve kako bi doprinjeli njihovom razvoju i viziji. Upravo tu smo primjetili da postoji prostor da se već bogat advent u Zagrebu, još obogati sadržajem koji svaki grad u Europi ima u to doba godine, a to je utrka s humanitarnom notom – “RUN CROATIA ADVENT RUN ZAGREB 2016.””, poručili su iz Run Croatia.

Utrku je organizirala Run Croatia u suradnji s ‘Udrugom za školovanje pasa i mobilitet’. “Slijepe i druge osobe s invaliditetom te djeca s teškoćama u razvoju korisnici pasa pomagača, zaista su veliki pobjednici kada govorimo o samostalnosti u kretanju i poboljšanju kvalitete života”, dodaju organizatori.

“Run Croatia” osnovana je u srpnju 2015. godine kako bi promovirala sport i zdrav način života

Komentiraj