Adris i Orbico izašli iz HUP-a, Tedeschi kaže da ‘nema raskola’

Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP) napustili su Orbico i Adris, a isto je najavila i Fortenova te još nekoliko kompanija, piše u četvrtak Večernji list.

Branko Roglić, vlasnik Orbica, ujedno i jedan od utemeljitelja i predsjednik Nadzornog odbora HUP-a, svoj je odlazak najavio tijekom ljeta. Večernji je neslužbeno doznao da je Roglić predao pismenu ostavku.

“Poštujem glas poduzetnika, ali otkako su smijenjeni Bernard Jakelić, predsjednica HUP-a Gordana Deranja te glavni direktor Davor Majetić, HUP nije što je nekad bio i meni se tu više ne stoji. Ta organizacija u ovom momentu otežanih uvjeta na tržištu, pogođenom pandemijom i potresima, uopće ne funkcionira. Mislim da ju je teško izliječiti pa možda treba otvoriti neku novu”, rekao je Roglić.

Iz Adrisa, pak, kažu da je HUP interesna i dragovoljna udruga. “Kako vrijednosti koje naša tvrtka promiče nisu na najbolji način zastupane, odlučili smo istupiti iz te udruge”, komentirali su.

Član Savjeta HUP-a Emil Tedeschi izjavio je da u HUP-u ne vidi nikakav raskol. “Ima li HUP svojih problema – ima, je li imao problema u prošlosti – jest, no isto tako sam siguran da treba i može bolje i da na tome treba raditi. Jasno, svatko ima pravo izaći, no ne mislim da je to konstruktivno i da išta rješava. Ne slažem se da u HUP-u baš ništa ne valja, a ako to netko misli i kaže, bilo bi pošteno da se prvo zapita što je sam napravio da tako ne bude”, komentirao je stanje u HUP-u Tedeschi.

Komentiraj