ADIO SDP “Poslije deset godina bilo mi je dosta”

nacional

Dijanu Pleštinu, suprugu Ivice Račana, ovih je dana na medijsku scenu plasirala vijest da se ispisala iz SDP-a, a pokazalo se da je vijest stara čak godinu dana.

Zašto ste u SDP ušli tek nakon smrti supruga Ivice Račana i zašto ste im lani vratili člansku iskaznicu?

“Da bi bio socijaldemokrat, ne moraš imati značku i iskaznicu, kao što posjedovanje iskaznice ne znači da si socijaldemokrat. U Americi, gdje sam bila sveučilišni profesor, nije praksa da osobe koje predaju na fakultetu budu politički angažirane ili da su članovi političkih stranaka. Kada je Ivica umro, željela sam poručiti da sam i dalje tu, da podržavam SDP. Ponudili su mi treće mjesto na listi u Zagrebu, ali sam se zahvalila.

Predložila sam da budem na zadnjem, četrnaestom, mjestu s kojega se ne može ući u Sabor. Bitna je bila moja podrška. Ulazak u SDP nije bio motiviran izgradnjom političke karijere, niti je to bila doživotna odluka. Iz SDP-a sam izašla poslije deset godina jer se stranka sve više udaljavala od socijaldemokracije kako je ja shvaćam. Poslije deset godina bilo mi je dosta”, kazala je Pleština u intervju Jutarnjem listu.

Komentiraj