ACSC Hrvatski poduzetnici predstavili domaće ulagačke potencijale

F.O. Development

Denis Čupić i Ivan Kudrić, redovni članovi skupštine Austrijskog Vijeća trgovačkih centara (ACSC), sudjelovali su kao jedini predstavnici iz Hrvatske na godišnjoj skupštini Vijeća u Plus Cityju Linz ispred F.O. / Developmenta i City Colosseuma Slavonski Brod.

Godišnja skupština Austrijskog Vijeća trgovačkih centara (ACSC) daje zanimljiv pregled tržišta, noviteta i aktualnosti, kao i međunarodnih inicijativa u krugu najvećih ulagača i fondova u središnjoj i jugoistočnoj Europi, ne samo u segmentu trgovine, nego i logistike te distribucije. U fokusu skupštine bila je promjena u navikama kupaca i posjetitelja u eri online trgovine. Offline kao trgovina koju poznamo i online koja je pred nama, donose intenzivan trend repozicioniranja trgovine i povratka u središta gradova, kao i stvaranja gradova koji postaju trgovačke destinacije pomoću umrežavanja trgovine, lokalnog malog gospodarstva, ugostiteljstva i turizma. Sve je praćeno trendom dostupnosti informacija na internetu, posebno društvenim mrežama. Druga važna tema bili su trendovi u logistici, trgovini i distribuciji – nova rješenja u IT integraciji offline i online segmenata kao impuls razvoja logistike i distribucije.

“Posjet Linzu, industrijskom i tehnološkom središtu gornje Austrije, uvijek je zanimljiv. Plus City je nadrastao format shopping centra i postao društveni centar šire regije u svim segmentima uz implementaciju javnog prijevoza i logistike u sami centar, ponudu zabavnog i kulturnog sadržaja i medicinskih usluga. To je posljedica enormnog razvoja Linza kao vodećeg austrijskog tehnološkog grada te ostalih gradova gornje Austrije, Steyra i Welsa. Sama godišnja skupština bila je prilika da se upoznamo s novitetima, njegujemo postojeće i ostvarujemo nove kontakte za poslovne suradnje u Hrvatskoj te za naše kontinuirano poslovanje kao pružatelja usluga u Austriji i na širem tržištu. Time smo potaknuli interes i potencijal za nova ulaganja i suradnje, posebno u manjim gradovima Hrvatske”, izjavio je Denis Čupić, direktor tvrtke F.O. Development.

Denis Čupić, direktor tvrtke F.O. Development

“Predstavljeni noviteti, posebno integracija logistike i javnog prijevoza u sami centar, doista su impozantni. Novostečena iskustva našim će projektima, posebno City Colosseumu, donijeti inovativne ideje i impulse u predstojećim fazama, a novi kontakti dovesti nove partnere i klijente, kako nama, tako i našim klijentima u sektoru nekretnina i ulaganja”, rekao je Ivan Kudrić, centar manager za City Colloseum.

Ivan Kudrić, centar manager za City Colloseum

Komentiraj