Acosty službeno predstavljen u korejskom drugoligašu (VIDEO)

Konačno je i službeno zgotovljen posao prelaska Maxwella Acostyja iz Rijeke u redove južnokorejskog drugoligaša Anyanga.

Boadu Maxwell Acosty se s Rijekom ugovorno prvi put vezao u kolovozu 2017. godine, te je tijekom perioda provedenog u dresu ‘Bijelih’ ukupno upisao 87 nastupa u svim natjecanjima uz učinak od sedamnaest pogodaka. Aktualni ugovor s hrvatskim prvoligašem isticao mu je krajem lipnja ove godine, tako da je Rijeka vrlo vjerojatno za njegov prijevremeni odlazak dobila određeni odštetni iznos.

Dvadesetosmogodišnji Ganac posljednje je strano pojačanje Anyanga, drugoligaškog korejskog kluba koji ima velike ambicije prvi put u kratkoj klupskoj povijesti (osnovani 2013. godine) ući u elitni razred južnokorejskog nogometa.

Tijekom ovog prijelaznog roka, koji pak prethodi početku sezone u Južnoj Koreji, Anyang je odradio nekoliko unosnih izlaznih transfera u prvoligaške klubove, a zatim krenuo u trošenje novca, odnosno ulaganje u strane igrače, koji bi klubu trebali donijeti toliko željen uspjeh ulaska u prvoligaško nadmetanje.

Prošlu sezonu okončali su na trećem mjestu i izborili doigravanje za ulazak u elitu, no nakon prolaska Bucheona u prvom kolu doigravanja u drugom ih je s minimalnih 1-0 eliminirao prvoligaš Busan.

Natjecanje u Južnoj Koreji je trebalo početi ovog vikenda, no zbog corona virusa koji je pogodio državu odgođena su gotovo sva veća javna okupljanja, pa tako i početak nogometnih natjecanja, do daljnjeg.

 

Komentiraj