AC/DC i službeno potvrdili povratak na scenu u staroj postavi

Od srijede sve pršti od raznih objava grupe AC/DC u svim raspoloživim medijima kojima su razaslali svoju fotografiju sa heshtagom PWRUP što je vrlo vjerojatno naziv njihovog novog albuma „Power Up“ kojim se vraćaju na scenu. Navodno je album snimljen i već je trebao biti objavljen, ali je izlazak albuma odgođen zbog pandemije COVID-19.

Vijest koja jednako zanimljivo prati ovu objavu je i povratak starih članova grupe AC/DC pa tako novu/staru postavu čine pjevač Brian Johnson, bubnjar Phil Rudd, te basist Cliff Williams koji se iz benda povukao 2016. godine nakon svjetske turneje „Rock or Bust“ na kojoj su promovirali istoimeni posljednji studijski album objavljen 2014. godine. Dakako, uz navedene članove konačnu postavu australske grupe AC/DC čine Angus Young i njegov brat Stevie Young. Pjevač grupe Brian Johnson grupu je napustio također 2016. godine nakon velikih zdravstvenih problema sa sluhom kojega je nakon odlaska na liječenje zamijenio pjevač grupe Guns’n’Roses Axl Rose dok je Phil Rudd napustio grupu jer je proglašen krivim za posjedovanje droge i prijetnje ubojstvom 2015. godine.

Grupa AC/DC tijekom karijere je prodala oko 200 milijuna primjeraka albuma diljem svijeta, uključujući i 70 milijuna samo u SAD-u. Album „Back in Black“ iz 1980. prodan je u oko 50 milijuna primjeraka diljem svijeta što ga je svrstalo među 5 najprodavanijih albuma u povijesti glazbe.

Komentiraj