Abu Dhabi: Akrobatski let mlaznih aviona zadivio gledatelje

Unsplash/Mihai Surdu

U sklopu održavanje velikog vojnog sajma i konferencije International Defence Exhibition and Conference (IDEX 2021) u Abu Dhabiju održan je i akrobatski nastup letačke grupe, koji je zadivio posjetitelje, medije i stanovnike glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Akrobatska letačka grupa je u sportskim mlaznim avionima izvela zahtjevan manevar. Svi su zadivljeno gledali dugo i vrlo blisko kruženje dvaju pilota zrakoplova oko formacije aviona, koja se kretala sinkronizirano ravnom putanjom i pritom ispuštala signalni dim. Ovakve izvedbe uvijek privlače veliku pozornost, jer je sigurna pilotska vještina uvijek cijenjena kod zaljubljenika u zrakoplovstvo. Šou je izveden tijekom drugog dana održavanja sajama.

Međunarodni vojni sajam u Abu Dhabiju je jedini u MENA regiji, koji ima ovakav značaj i veličinu, jer privlači više od tisuću domaćih, regionalnih i stranih izlagača. Osim 12 velikih izložbenih dvorana, posjetitelji mogu vidjeti i program u vanjskom prostoru Abu Dhabi National Exhibition Centra. Zanimljivo je i da se u vanjskom dijelu centra često izvode različite demonstracije i prezentacije.

Komentiraj