ABBU su u Švedskoj tretirali kao neprijatelje progresivne glazbe

Björn Ulvaeus iz grupe ABBA u intervjuu za The Guardian je izjavio kako su ih tijekom 70-tih u Švedskoj tretirali kao neprijatelje progresivne glazbe.

Švedska grupa ABBA koja se ponovno okupila ovog ljeta povodom ‘revolucionarnog’ nastupa kojega pripremaju u Londonu i snimanja novog albuma nakon punih 40 godina pauze, postigla je veliki uspjeh širom svijeta. Međutim, unatoč tom uspjehu, u Švedskoj ih nisu toliko hvalili i podržavali što je u intervjuu za The Guardian potvrdio i član grupe ABBA Björn Ulvaeus

“U Švedskoj je postojao taj progresivni pokret u glazbi, a mi smo bili neprijatelji. Osobno nisam obraćao pažnju na sve te priče koje mi nisu ništa značile, čak i to što su nas mnogi mrzili. Zato što smo dobili toliko pohvala iz cijelog svijeta. Od samog početka imali smo veliku podršku od kolega glazbenika, kojima se svidjelo to što radimo.”

Povratnički album ‘Voyage’ trebao bi se prodaji pojaviti 5. studenog. U međuvremenu su promovirali singlove ‘I Still Have Faith in You’ i ‘Don’t Shut Me Down’, te najnoviji ‘Just A Notion’. Pjesma je snimljena još u rujnu 1978. godine, ali nije uvrštena na njihov šesti studijski album.

Na spomenutoj turneji ‘ABBA Voyage’ publika će gledati ‘digitalnu’ verziju grupe ABBA zajedno s deseteročlanim bendom uživo. Prvi koncert će se održati u posebno namjenski izgrađenoj ABBA Areni kapaciteta 3000 u londonskom Queen Elizabeth Olympic Park 27. svibnja 2022. godine.

Komentiraj