ABBA je sav prihod od božićne pjesme „Little Things“ poklonila u humanitarne svrhe

ABBA je objavila video za svoju prvu božićnu pjesmu ‘Little Things’, te sav prihod od zarade te pjesme usmjerila Unicefovom Globalnom fondu za zaštitu djece (Unicef’s Global Child Protection Fund).

Skinut s povratničkog albuma grupe, ‘Voyage’, božićni singl je opisan kao “nježan odraz radosti božićnog jutra i obiteljskog vremena u ovo posebno doba godine.”

Povodom božićne pjesme, od koje sav prihod ide Unicefovom Globalnom fondu za zaštitu djece, članovi ABBA-e su objavili i službenu izjavu: “Mislimo da je nemoguće iskorijeniti siromaštvo bez osnaživanja žena. Zato podržavamo Unicef ​​u zaštiti djevojčica od seksualnog nasilja i njihovom osnaživanju kroz Globalni fond za zaštitu djece. To smo radili dugi niz godina s našom pjesmom ‘Chiquitita’, a sada smo odlučili Unicefu pokloniti Božić u obliku druge pjesme: ‘Male stvari’ s našeg albuma ‘Voyage!’.“

Video spot je fokusiran na skupini djece koja gledaju kako se ABBA ‘digitalizira’ za njihovu nadolazeću virtualnu turneju. Na kraju djeca nastupaju kao bend na školskom natjecanju talenata glumeći poput članova grupe ABBA pripreme za svoj ‘Voyage’.

ABBA je odmah po izlasku povratničkog albuma ‘Voyage’ zasjela na prva mjesta pa tako i u Velikoj Britaniji oborivši rekord prodajom albuma koji je zabilježio cifru od 204.000 prodanih primjeraka u prvih sedam sati od izlaska albuma, te postao najbre prodavani vinil 21. stoljeća. ABBA će predstavit album na nizu ‘revolucionarnih’ koncerata u londonskom Queen Elizabeth Olimpic Parku 2022. godine.

 

 

 

Komentiraj