Tvrtke ABBA d.o.o. i GAUSS d.o.o. potpisale su Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji.

Nakon što su utvrdile zajednički interes za poslovnu suradnju vezano uz osnaživanje tržišnih pozicija i razvoj ključnih kompetencija, a s ciljem povećanja konkurentnosti, optimizacije troškova te unapređenja i proširenja palete proizvoda, tvrtke ABBA d.o.o. iz Osijeka i GAUSS d.o.o. iz Vukovara potpisale su u Bilju nedaleko Osijeka, Ugovor o poslovnoj-tehničkoj suradnji.

Ivan Lozančić i Ivica Hasanec potpisuju Ugovor
Ivan Lozančić i Ivica Hasanec potpisuju Ugovor

U ime tvrtke GAUSS d.o.o. sporazum je potpisao Ivan Lozančić, a u ime ABBA d.o.o. Ivica Hasanec. Obojica su ugovor GAUSS-a i ABBA-e ocijenili važnim korakom naprijed za obje tvrtke, pri čemu su već u pripreme potpisivanja ugovorne strane utvrdile da su njihovi strateški planovi komplementarni te da je bliska suradnja i zajednički rad u obostranom poslovnom interesu.

GAUSS posluje kao agencija za razvoj kvalitetnih web i mobilnih rješenja, a raspolaže s timom stručnjaka iz različitih područja koji je spreman uspješno riješiti kompleksne ICT projekte. Prednosti ABBA FinTech Servisa i Rješenja trenutno koristi osam financijskih institucija u Hrvatskoj i u Crnoj Gori. GAUSS i ABBA zajedno zapošljavaju gotovo 100 IT i bankarskih stručnjaka.

Strateški planovi dviju tvrtki su komplementarni te je bliska suradnja i zajednički rad u obostranom poslovnom interesu
Strateški planovi dviju tvrtki su komplementarni te je bliska suradnja i zajednički rad u obostranom poslovnom interesu

ABBA d.o.o.

ABBA d.o.o. osnovana je 2001. godine u Osijeku i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području poslovnog softwarea. Temeljna odluka o trenutnom proizvodnom usmjerenju donesena je 2002. godine kada se otvorio put u područje FinTech Servisa i Rješenja. Tada je postavljen jasan fokus na visoko tehnički i tehnološki zahtjevne projekte, kao i pružanja pune usluge u područjima programiranja i savjetovanja. ABBA d.o.o. posjeduje certifikate za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 QMS, kao i ISO 27001:2005 ISMS sustav za upravljanje sigurnosti informacija.

Najznačajniji proizvod tvrtke je Advanced Banking System NovoDoba®. To je niz integriranih, funkcionalnih Servisa/Modula koji financijskim institucijama omogućuju da svoje klijente smjeste u središte svoje poslovne strategije, dok istovremeno instituciji pružaju veliku sposobnost širenja i razvoja vlastite strategije. Rješenje je potpuno modularno i može se podesiti kako bi udovoljilo potrebama financijske institucije bilo koje razine. Kada je riječ o uspješnim migracijama, ABBA stručnjaci slove za najefikasnije u regiji, s ogromnim iskustvom u migraciji podataka iz različitih sustava, (INFIN, BankSoft, Tempus, BSS, FIBAS, BankUp…), baza podataka te komunikacijske i razvojne metodologije (IBM DB2, Oracle, Cobol, Informix, MySQL..).

GAUSS d.o.o.

GAUSS d.o.o. je full service development agencija koja aktivno posluje od 2012. godine u Osijeku i Vukovaru. U nepunih 5 godina poslovanja GAUSS je postao regionalni lider u segmentu razvoja web i mobilnih rješenja. Rad na projektima za domaće i strano tržište, kontinuitet u vlastitom razvoju i fleksibilan pristup klijentima osigurava strelovit rast i kontinuirano stvaranje novih radnih mjesta. Osim razvoja softvera po narudžbi za klijente, tvrtka aktivno radi na stvaranju vlastitih softverskih proizvoda kroz odjel za istraživanje i razvoj.

GAUSS posluje s ciljem stvaranja dugoročnih poslovnih odnosa pružajući usluge razvoja i savjetovanja korporativne kvalitete, uz zadržavanje individualnog pristupa svakom klijentu. Tvrtka je do danas uspješno završila nešto više od 350 projekata za 250 klijenata na domaćem i stranom tržištu.

Komentiraj