SIRIJA 26 mrtvih u atentatu IS-a na izbjeligce

Autor:

epa05887491 A video grabbed still image shows Syrian people receiving treatment after an alleged chemical attack at a field hospital in Saraqib, Idlib province, northern Syria, 04 April 2017. Media reports quoting the British war monitor Syrian Observatory for Human Rights state an alleged chemical attack in the rebel-held area of Idlib province on 04 April killed at least 58 people, including 11 minors, and wounded dozens others.  EPA/STRINGER

Najmanje 26 osoba je ubijeno u petak na istoku Sirije u atentatu autobombom na izbjeglice koji se pripisuje Islamskoj državi (IS), izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Dvanaestoro djece su među poginulima u tom atentatu koji je izveden na skup izbjeglih u pokrajini Deir Ezor, gdje džihadisti gube teren u ofenzivama kojima ih se pokušava protjerati iz Sirije.

“Više desetaka osoba je ranjeno. Broj poginulih bi mogao porasti jer ima teško ranjenih osoba”, pojasnio je direktor SOHR-a Rami Abdel Rahmane.

Raseljeni su se kretali u susjednu pokrajinu Hasake, na sirijskom sjeveroistoku, gdje su postavljeni logori za njihov prihvat na kurdskom teritoriju, precizirao je šef SOHR-a.

U pokrajni Deir Ezor trenutno se vode dvije odvojene ofenzive kojima se od IS-a pokušavaju preuzeti posljednji dijelovi teritorija.

Jednu ofenzivu vode režimske snage uz pomoć ruskog zrakoplovstva, a drugu kurdski i arapski borci Sirijskih demokratskih snaga koji imaju potporu Washingtona.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.