Mirela Šteko izborila zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu za boksačice

Autor:

26.09.2021., Zagreb - Drzavno prvenstvo za boksacice na otvorenom borilistu BK Gladijator. Kategorija S51kg, Nikolina Govedic (crvena) - Marta Sikic (plava). Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Mariela Šteko, 16-godišnja članica BK Petra Zrinskog, osvojila je zlatnu medalju na Europskom juniorskom boksčakom prvenstvu kojem je domaćin talijanski Montesilvano.

Šteko je u finalu, u odlučnoj borbi za zlato i europski tron uvjerljivo, jednoglasnom odlukom sudaca 5-0, koji su za Marielu bodovali sve tri runde, pobijedila Turkinju Husnu Esmaul Babbat.

Visoka i elegantna Mariela demonstrirala je dominantno svoj stil boksa u finalu kao i u prethodnim borbama, plesala je i kružila oko Turkinje, te neumorno i precizno plasirala direkte s distance. Pokušaji Turkinje da skrati distancu i nametne blisku borbu završavali su u prazno, brza, pokretna Mariela uvijek bi se izvukla i navela protivnicu u krivu putanju te kažnjavala Turkinju preciznim udarcima.

Nakon kadetskog europskog zlata Lorene Horvat nedavno na EP-u u Turskoj, ovo je i prvi put da Hrvatska ima europsku juniorsku prvakinju.

Brončane medalje za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu još su osvojile Lana Paljušić  (BK Kutina, do 54 kg) i Nika Lopac (BK Senj, do 80 kg).

Ukupno su naše mlade boksačice ove godine na europskim prvenstvima postigle nezabilježen pothvat, osvojile su dosad sedam medalja uz dva naslova europskih prvakinja. Krajem listopada 2022. slijedi i Europsko prvenstvo seniorki u crnogorskoj Budvi gdje će Hrvatsku predstavljati prvakinje Sara Beram i Maja Šarić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.