Ana de Armas svakog je dana tri sata uvježbavala akcent Marilyn Monroe

Autor:

Netflix

U četvrtak, 8. rujna, na filmskom festialu u Veneciji premijerno će se prikazati film „Blonde“ redatelja Andrewa Dominika, biografska priča o Marilyn Monroe koju glumi Ana de Armas. Taj je film iz više razloga jedan od najiščekivanijih ovogodišnjih filmova, a jedan od razloga je taj što slavnu glumicu glumi Ana de Armas koja je kubanskog podrijetla i kojoj engleski jezik nije materinji. Uslijed toga, na temelju foršpana, krenule su kritike kako Ana de Armas nije pogodila način na koji je Marilyn Monroe govorila. Mlada glumica sada odgovara kako je svakog dana radila po tri sata s vokalnim učiteljem kako bi postigla savršen akcent za potrebe filma „Blonde“.

U intervjuu za LA Times 34-godišnja glumica je izjavila „Analizirala sam njene facijalne ekspresije, njena usta, njene usne, način na koji je pokazivala donje zube. Nečiji glas je više od specifičnog akcenta. On jako puno govori o osobi“. Uz to, Ana de Armas rekla je kako vjeruje da je glasovno afektiranje Marilyn Monroe bio izraz njenih emotivnih potreba i tuge i dodala kako je svakog dana na snimanju filma provodila 12 sati nakon čega bi još tri sata radila s učiteljem akcenta.

Redatelj Andrew Dominik priznao je kako je u počecima bio zabrinut hoće li Ana de Armas postići akcent Marilyn Monroe s obzirom da joj engleski nije materinji jezik. „Bio sam zabrinut sve dok je nisam vidio kako glumi, tada sam zaboravio da bih trebao biti zabrinut“.

Prošlog mjeseca oglasili su se i ljudi iz fundacije Marilyn Monroe koji su se usprotivili kritikama na račun akcenta Ane de Armas. „Svaka glumica koja uđe u tu ulogu zna kako se nalazi u zahtjevnoj situaciji. Temeljem foršpana čini se da je Ana de Armas sjajan odabir jer je prenijela na platno glamur Marilyn Monroe, njenu humanost i osjetljivost. Jedva čekamo da vidimo cijeli film“, izjavio je Marc Rosen, predjednik odjela zabave u kompaniji Authentic Brands Group (ABG) koja je vlasnik fundacije Marilyn Monroe.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.