SIMON WIESENTHAL OSUDIO MINISTRE I HNS: Niste osudili “Za dom spremni”

Autor:

Osijek, 23.03.2016 - Prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Izraela na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Na slici premijer Tihomir Oreškoviæ, predsjednik HNS-a Davor Šuker i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar pratili su utakmicu sa tribina.
foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Centar Simon Wiesenthal oštro je osudio skandiranje “Za dom spremni” tijekom prijateljske nogometne utakmice između Hrvatske i Izraela u Osijeku te pozvao da se sankcioniraju svi navijači koji su u ovom incidentu sudjelovali.
Efraim Zuroff je u oštroj izjavi, upućenoj ne samo navijačima već i premijeru Oreškoviću i ministru Šustaru, koji su prisustvovali utakmici, kazao da su hrvatski navijači ovakvim ponašanjem pokazali da se identificiraju s ustaškim režimom koji je tijekom Drugog svjetskog rata počinio masovna ubojstva tisuća nevinih Srba, Židova i Roma.

“Skandiranje Za dom spremni pokazuje očitu potporu državi čija je Vlada organizirala masovna ubojstva stotina i tisuća pripadnika manjina i političkih protivnika.

Činjenica da nitko nije niti pokušao zaustaviti takvo skandiranje ili poduzeti mjere protiv onih koji su u tome sudjelovali, uključujući i premijera Oreškovića i ministre i članove Hrvatskog nogometnog saveza, je prava sramota za Hrvatsku”, kazao je Zuroff.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)