Britanski ministar koji je dao ostavku zbog štednje kaže da ona dijeli ljude

Autor:

epa05222158 A handout image from the British Broadcasting Corporation (BBC) shows former Work and Pensions Minister Iain Duncan Smith appearing on the Andrew Marr show at BBC Studios, Central London, Britain, 20 March 2016. Mr Duncan Smith resigned from the British Cabinet this week citing concerns of welfare cuts in the latest budget by Chancellor George Osborne.  EPA/JEFF OVERS / BBC / HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Britanski ministar koji je podnio ostavku u petak izjavio je da ljudi u radnoj dobi nepravedno snose teret smanjenja deficita, osporivši tvrdnju premijera da svi dijele teret krize i oštrih mjera štednje.

Ian Duncan Smith, koji je podnio ostavku na dužnost ministra rada i mirovinskog sustava zbog promjena u isplaćivanju invalidnina, rekao je da je bio izvrgnut “ogromnom pritisku” da smanji proračun za socijalna davanja u sklopu “očajničke potrage za uštedama” uoči prošlotjednog predstavljanja proračuna u parlamentu.

Duncan Smith je opovrgnuo nagađanja da je podnio ostavku zbog svog stajališta da Britanija treba izaći iz EU-a, koje je u suprotnosti sa stajalištem premijera Davida Camerona i ministra financija Georgea Osbornea.

On je rekao za BBC da su promjene u socijalnim davanjima uz istodobno smanjenje poreza za bogate u proračunu štetne za Cameronovu Konzervativnu stranku i za zemlju.

“To je jako nepravedno…”, rekao je on u prvoj izjavi otkako je dao ostavku.

“I ta nepravda je štetna za vladu, štetna je za stranku i zapravo šteti zemlji”, istaknuo je on.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)