764. ROĐENDAN: Svečano proslavljen Dan grada Križevaca

Igor Kralj/PIXSELL

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Križevaca, prigodom 764. rođendana grada, u ponedjeljak su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama.

Počasnom Križevčankom proglašena je prof. dr. Mira Kolar Dimitrijević iz Zagreba, znanstvenica koja je svojim proučavanjem povijesti križevačkog kraja pridonijela rasvjetljavanju događaja iz starije i novije povijesti te doprinijela promicanju ugleda grada.

Plaketa grada dodijeljena je Udruzi umirovljenika i starijih osoba, a priznanja Ivanu Šimatoviću i trgovačkom društvu Hedona koje zapošljava osobe s invaliditetom.

Zahvalnice gradonačelnika Branka Hrga dodijeljene su akademiku Franjo Tomiću, tvrtkama Metal Mont, S.C. Metalne konstrukcije, Trgo Agencija i Radiju Križevci te posmrtno Dragutinu Koščeviću.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik Hrg najavio je dovršetak gradnje brze ceste do Križevaca te Razvojnog centra i Tehnološkog parka, koji se gradi u prostoru nekadašnje vojarne i financiran je sredstvima EU fondova.

Prigodom Dana grada održavaju se brojne kulturne i sportske priredbe, a u ponedjeljak se odvijaju Sportske igre mladih i tradicionalna atletska ulična utrka osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Komentiraj