68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu u disciplini „lov ribe udicom na plovak“ održava se u Baranji od 5. do 11. rujna

Na vodenim površinama Stara Drava kod Bilja i Topoljski Dunavac u Baranji od 5. do 11. rujna održat će se 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu u disciplini „lov ribe udicom na plovak“, najavila je u ponedjeljak u Osijeku   Zajednica sportskih udruga Osječko-baranjske županije.

Na prvenstvu, čiji je organizator Zajednica športskih ribolovnih udruga Baranje, a pokrovitelji Osječko-baranjska županija i Općina Bilje, sudjelovat će 500 natjecatelja iz 33 zemlje svijeta, rečeno je na konferenciji za novinare.

Natjecanje traje sedam dana s tim da se službeni treninzi održavaju od ponedjeljka do petka, a samo natjecanje za medalje u subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna.

“Uz sve probleme koje smo lani imali u organizaciji Svjetskog prvenstva zbog Covida, ove godine kada smo uspjeli dobiti njegovu organizaciju, imamo problem s vodom”, rekao je Anđelko Martinčević, predsjednik Izvršnog odbora Svjetskog ribolovnog prvenstva. Napominje kako bez vode nema terena za ovaj sport.

Zbog toga je, kaže Martinčević, dogovoreno da se dio natjecanja izmjesti na Topoljskom Dunavcu, a da se glavni dio, kako je i predviđeno, održi na Staroj Dravi kod Bilja.

Također naglašava da će na prvenstvu uz 500 natjecatelja iz 33 zemlje svijeta, biti još stotinu službenih osoba, među kojima su i suci koji će pratiti regularnost samih natjecanja.

Martinčević računa da će se na dva vikend natjecateljska dana, u subotu i nedjelju, na Staroj Dravi okupiti i dvije do tri tisuće gledatelja i ribolovnih zaljubljenika.

Organizatori ističu i veliki značaj održavanja Svjetskog ribolovnog prvenstva za turizam Osječko-baranjske županije, s obzirom da se očekuje više od 10 tisuća noćenja.

Zamjenik župana Josip Miletić ocijenio je da je popunjenost turističkih kapaciteta izuzetno dobra, što je vidljivo i kroz činjenicu da je rezervacije objekata bilo potrebno raditi i mjesec dana prije.

“Jesen je prepuna sportskih, kulturnih, ali i svih drugih događanja u Osječko-baranjskoj žuaniji”, dodao je Miletić. Osim Svjetskog prvenstva u ribolovu, podsjetio je,  u Osijeku 27. rujna počinje  Svjetsko prvenstvo u streljaštvu  – gađanje letećih meta.

Komentiraj