’67 JE PREVIŠE’: “Ili raspisivanje referenduma ili građanski prosvjedi”

Sindikati okupljeni u referendumsku inicijativu ’67 je previše’ okupili su se u ponedjeljak na Trgu svetog Marka kako bi Vladi, Saboru i premijeru Plenkoviću poručili da što prije raspišu referendum. U protivnom će, najavili su, organizirati građanske prosvjede.

“Osim zahtjeva prema Saboru željeli bi poručiti premijeru Andreju Plenkoviću da potpisi nisu bili iz političkih interesa ili politikanstva nego naša želja da budućim umirovljenicima bude bolje. Predsjednik Sabora treba raspisati referendum, a premijer mora odlučiti da referendum mora biti i da se volja građana mora poštovati”, kazao je predsjednik SSSH-a Mladen Novosel.

Dodao je kako neće učiniti ništa protiv Sabora i Vlade ako se referendum raspiše. “Ako to ne učine i ne budu poštovali volju građana naša je dužnost da pozovemo građane na ulice i da kažu što misle o takvoj Vladi i Saboru”, istaknuo je.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever rekao je kako se referendum mora što prije raspisati. “Jedina i prava istina je da je više od 750.000 građana tražilo referendum vezano za izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju”, poručio je i dodao da je Vlada išla s prljavom kampanjom tijekom prikupljanja potpisa i da su preko ljeta vidjeli stidljive članke u kojima stručnjaci govore da treba povisiti dobnu granicu za odlazak u mirovinu.

Predsjednik Matice sindikata Vilim Ribić istaknuo je da HDZ obnaša vlast s istim brojem osvojenih glasova na izborima koliko su sindikati prikupili za referendum. “Važno je održati referendum kao znak demokratske političke kulture”, rekao je i dodao kko jdino Andrej Plenković odlučuje o tome hoće li poslati pitanje na Ustavni sud koji, kaže, uvijek podupire politike na vlasti, a ne vladavinu prava.

Komentiraj