Danas se očekuje novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda

Autor:

26.03.2020., Zagreb - Zgrada Vrhovnog suda ostecena u potresu. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Danas bi trebao biti raspisan novi, treći javni poziv za izbor kandidata za predsjednika Vrhovnog suda. Mandat sadašnjem predsjedniku Đuri Sessi istječe za petnaest dana.

“DSV bi trebao raspisati novi treći javni poziv, nadajmo se da će biti treća sreća. Na poziv se onda mogu javiti kandidati koji su zainteresirani. Imamo sjednicu zakazanu za 30. lipnja pa ćemo donijeti odluku o raspisivanju novog javnog poziva, rekao je u nedjelju predsjednik DSV-a Darko Milković.

Do izbora nove čelne osobe Vrhovnog suda, dužnost v.d. predsjednika Suda, nakon što Đuri Sessi istekne mandat, preuzet će njegov sadašnji zamjenik Marin Mrčela.

“Sud će funkcionirati jednako kao i do sada. Ta situacija je predviđena u članku 44c, stavak 3. To znači da će poslove predsjednika suda, odnosno poslove sudske uprave obavljati zamjenik. Godišnji raspored se donosi za jednu godinu i spada u poslove sudske uprave. S obzirom na to da poslove sudske uprave donosi i zamjenik, to onda znači da je i zamjenik ovlašten donositi godišnji raspored”, kazao je nekidan Mrčela za N1.

 

OZNAKE: Vrhovni sud

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.