Pobjede Lokomotiva, Spartaka i Dinama

Autor:

23.11.2014., Zagreb - Nogometni gol. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

U susretu 23. kola ruskog nogometnog prvenstva Lokomotiv je na gostovanju pobijedio Ufu sa 1-0 probivši se na treće mjesto ljestvice ispred moskovskog CSKA.

Pogodak odluke zabio je poljski veznjak Grzegorz Krychowiak u 80. minuti.

Za Lokomotiv je prvo poluvrijeme igrao Vedran Ćorluka, dok je kod Ufe cijeli susret odradio Filip Mrzljak.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Lokomotiva nakon zimske pauze i s nova tri boda moskovski klub se probio na treće mjesto.

Pobjede su ostvarila još dva moskovska kluba Dinamo i Spartak.

Dinamo je na gostovanju pobijedio Krasnodar sa 3-2, dok je Spartak slavio sa 4-1 protiv Urala.

Krasnodar, kojeg je zagrebački Dinama porazio u 16-ini finala Europske lige, je vodi 2-0 golovima Vilhene (11) i Gazinskog (51), no gosti su u nastavku preokrenuli rezultat golovima Fomina (58) i Tjukavina (66, 80).

Dodajmo kako je Krasnodar od 18. minute igrao bez isključenog Kaioa. Nikola Moro je za Dinamo igrao cijeli susret.

Spartak nije imao problema s Uralom pobijedivši sa 5-1. Golove su zabili Larsson (12, 57), Promes (26) i Sobolev (45+2, 90+7-11m), dok je za goste zabio Bicfalvi (54-11m). Danijel Miškić nije nastupio za goste.

U srijedu je u derbiju kola Zenit iz Sankt Peterburga slavio u Moskvi protiv CSKA sa 3-2.

Utakmica je odlično počela za domaću momčad koja je u 28. minuti povela pogotkom Venezuelanca Rondona.

No, uslijedio je potpuni preokret aktualnog prvaka. Prvo je Artjom Dzjuba u 33. minuti izjednačio, u 50. minuti je Brazilac Wendela zabio za 2-1, a isti je igrač u 77. minuti pogodio za 3-1.

Do kraja dvoboja CSKA je uspio samo smanjiti zaostatak, a to je u prvoj minuti sučevog dodatka učinio hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić realiziravši kazneni udarac. Vlašiću je to bio deseti ovosezonski pogodak u ruskom prvenstvu.

Kod Zenita je Dejan Lovren odigrao cijelu utakmicu. Treba dodati da je od 53. minute CSKA igrao s igračem manje, jer je isključen Ahmetov zbog pogibljenog starta.

U Volgigradu je Rostov bio bolji od domaćeg Rotora s 4-0 golovima Gigovića (41), Almqvista (59), Sowea (62) i Saplinova (90+3). Iako je primio četiri pogotka, hrvatski vratar Josip Čondrić bio je ponajbolji igrač domaće momčadi, a u 8. minuti je obranio i kazneni udarac.

Zenit je na vrhu ljestvice s 48 bodova, četiri više od moskovskog Spartaka. Treći je Lokomotiv sa 40 bodova, koliko ima i CSKA.

OZNAKE: nogomet

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.