Počelo snimanje serije o Sex Pistolsima, pogledajte kako će izgledati članovi benda

Autor:

FX

Počelo je snimanje serije „Pistol“ koja će imati šest epizoda i koja se temelji na knjizi „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol“, memoarima Stevea Jonesa, gitariste Sex Pistolsa. Redatelj serije je Danny Boyle a početi će se prikazivati 2022. godine na streaming platformi Hulu. U srijedu su objavljene prva fotografije sa snimanja.

Glavne uloge u seriji koja će opisati značaj punk grupe Sex Pistols imati će Toby Wallace kao Steve Jones, Anson Boon kao pjevač John Lydon, Louis Partridge kao basist Sid Vicious i Jacob Slater kao bubnjar Paul Cook. Thomas Brodie-Sangster glumiti će njihovog menadžera Malcolma McLarena dok će Talulah Riley glumiti modnu ikonu Vivienne Westwood. Christian Lees glumiti će Glena Matlocka, prvog basistu Sex Pistolsa i koautora nekih od njihovih najvećih hitova dpk će Iris Law debitirati u ulozi Soo Catwoman.

U sporednim ulogama pojaviti će se Maisie Williams (Igra prijestolja) kao punk ikona Jordan, Sydney Chandler glumiti će pjevačicu grupe Pretenders Chrissie Hynde dok će Emma Appleton glumiti Nancy Spungen, djevojku Sida Viciousa koju je on, navodno, ubio.

Memoari Stevea Jonesa ponudili su novi i fascinantan pogled na jedan od najvećih rock’n’roll bendova ikada. On je u knjizi opisao kako su članovi benda od života u gradskim stanovima došli do  Vivienne Westwood i  Malcolma McLarena te njihovog SEX shopa na londonskom Kings Roadu, a zatim i do svjetske slave nakon objavljivanja prvog albuma Never Mind the Bollocks, jednog od najutjecajnijih aalbuma svih vremena. Njihov singl „God Save the Queen” BBC je zabranio ali je usprkos tome došao na prvo mjesto top liste magazina NME i drugo mjesto službene britanske top liste singlova.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.