Leko: Podržat ću Reinera za predsjednika Sabora

Autor:

Zagreb, 8.10.2015 - Hrvatski sabor obilježava 24. obljetnicu hrvatske neovisnosti. Na fotografiji premijer Zoran Milanoviæ, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.
foto HINA/ Denis CERIÆ/ iš

Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora u odlasku, jutros je za HRT-ov Studio 4 rekao kako SDP neće predložiti svog kandidata za predsjednika Sabora.

“Nije to bila odluka na mah. Logično je bilo da SDP razmišlja o svojim kandidatima sve dok se ne formira saborska većina”, rekao je Leko dodavši da je saborska većina sada formirana te bi za stranku bilo štetnu ići u gubitničku poziciju. Rekao je da je on odbio da bude kandidiran te da klub zastupnika SDP-a o tome jučer uopće nije razgovarao.

“U toku razgovora svaka od stranaka ima svoje kandidate, sa mnom nisu razgovarali o tome”, rekao je Leko o tijeku pregovora.

Leko je uvjeren da će se Sabor konstituirati danas.”Tek ćemo vidjeti koji je program mandatara i kako će Sabor realizirati svoju ustavnu zadaću da kreira i da odgovara građanima za ono što će se događati. Imamo nejasnu sliku koja će politika biti u iduće četiri godine. Bez obzira tko je dobio mandat. Staro je pravilo da Vladu treba stalno kontrolirati, posebno kad je tvoja”, rekao je Leko.Ja ću osobno poduprijeti Reinera”, rekao je Leko dodavši kako je Reiner iskusan političar i čovjek.
OZNAKE: Sabor, leko, Reiner

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)