Presuda za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama: Vrhovni sud raspravlja o žalbi Zdravka Mamića

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO

Vrhovni sud u srijedu i četvrtak odlučuje o žalbi Zdravka Mamića na presudu za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, dvije i pol godine od izricanja presude na Županijskom sudu u Osijeku.

Podsjetimo, u lipnju 2018. godine bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar proglašeni su krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Zdravko Mamić dobio je šest i pol godina zatvora, njegov brat Zoran četiri godine i 11 mjeseci zatvora, Damir Vrbanović, bivši izvršni direktor Dinama tri godine, a Milan Pernar, poreznik iz Sesveta četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Vrhovni sud RH može prvostupanjsku presudu potvrditi, povećati ili smanjiti kaznu, ali presudu može i ukinuti te cijeli slučaj vratiti na ponovno suđenje.

Zdravko Mamić je nakon presude pobjegao u BiH, a u rujnu prošle godine izjavio je da se želi vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima, ali pod uvjetom da se ona ne odvijaju na sudu u Osijeku.

Na osječkom Županijskom sudu već je četiri puta zbog zaraze koronavirusom odgođen početak drugog suđenja Mamiću i ostalima koje se tereti za izvlačenje još gotovo 161 milijuna kuna iz Dinama.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.