Još jedan prvotimac Osijeka pozitivan na koronavirus

Slavonski prvoligaš Osijek službeno je danas potvrdio još jedan slučaj zaraze koronavirusom u redovima prve momčadi. Drugi je to slučaj zaraze koronavirusom u Osijeku nakon Merveila Ndockyta, koji je pozitivan nalaz imao 14. ovog mjeseca kada se vratio s reprezentativnih obveza u Kongu.

“Pandemija koronavirusa, nažalost, ne zaobilazi ni Gradski vrt. Posljednje je testiranje, obavljeno u ponedjeljak, pokazalo da nam je pozitivan jedan prvotimac, pa i on mora u samoizolaciju kao i njegov suigrač koji je isti nalaz imao početkom prošloga tjedna. Naš je novopozitivni nogometaš osjetio i odmah prijavio blaže simptome bolesti tako da će određeno vrijeme morati izbivati sa svojih redovitih obveza u smislu treniranja i igranja utakmica. Identitet ni ovaj puta ne iznosimo u javnosti, poštivajući odredbe Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Jedan igrač Osijeka pozitivan na koronavirus

U Klubu se i nadalje pridržavamo svih propisanih epidemioloških mjera, a još će jedno testiranje biti odrađeno idućih dana. Nakon toga će biti definitivno poznata situacija uoči gostovanja u Puli. Treba istaknuti kako se Bijelo-plavi testiraju i u skladu s propisima te važećim pravilima UEFA-e, što znači da će svaki igrač koji može nastupiti imati potvrdu da je negativan na Covid-19, ne stariju od 72 sata uoči predstojećeg susreta. Podsjećamo, utakmica s Istrom 1961 na rasporedu je u subotu s početkom u 15 sati” – navodi se u klupskom priopćenju.,

Zbog koronavirusa odgođena utakmica Osijeka i Lokomotive, pozitivni slučajevi zabilježeni i kod Rijeke

Komentiraj