Pretežno sunčano, na sjevernom Jadranu moguće malo kiše

Autor:

19.10.2020., Zagreb - Jesenske i maglovite vizure prirode uz jezero Jarun.
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

U utorak će u većini zemlje prevladavati pretežno sunačno vrijeme. Ujutro u nizinama unutrašnjosti s maglom koja će se ponegdje zadržati do sredine dana, osobito u Banovini i po kotlinama Like. Na sjevernom Jadranu uz prolazno više oblaka lokalno može pasti vrlo malo kiše, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab i umjeren južni, na istoku jugoistočni, a na Jadranu ujutro burin te danju umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 °C, a u predjelima s dugotrajnom maglom niža.

Meteoalarm je zbog magle koja smanjuje vidljivost izdao upozorenje žute boje za područja Zagreba, Karlovca i Gospića. Za područje Gospića izdano je upozorenje i zbog jakog jugozapadnog vjetra.

U srijedu pretežno sunčano, u zapadnim krajevima povremeno s umjerenom naoblakom, na širem riječkom području te u Gorskom kotaru može pasti malo kiše. Uglavnom ujutro mjestimice magla, na istoku moguće i dugotrajna, a nakratko se može pojaviti i duž obale.

Vjetar najprije slab, potom jugozapadnjak i jugo u jačanju, u gorju i uz granicu sa Slovenijom mogući su prolazno olujni udari. Toplije. Jutarnja temperatura od 3 do 8, u gorju oko 3, na obali i otocima od 9 do 14 °C. Najviša dnevna oko 20 °C.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.