“DAN NAKON JUČER”: Jadranka Kosor pokrenula politički blog

Autor:

Josip Regović

Jadranka Kosor, bivša premijerka i aktivna twitterašica pokrenula je svoj blog. Iako se u naslovu bloga (“Dan nakon jučer”) našalila sama sa sobom, sadržaj ipak nije humorističan. Tako će se bivša premijerka u blogu baviti ozbiljnim društveno političkim temama.

U nastavku prenosimo dio prve objave na blogu:

Početak prosinca 2015. Vrijeme je da počnem pisati blog jer mi je Twitter mala soba, a za komentare želim cijelu kuću. Dobro, kućicu. U kojoj mogu reći sve što vidim, sve što čujem i ne baš sve što znam. O Hrvatskoj koju vidim, ali i o Hrvatskoj kakvoj sam željela pridonijeti. Ali, ljudi, birači, građani, imali su novi plan. Birali su i persone s optužnicama i one posvećene neslavnoj prošlosti hrvatskog naroda, birali su ljude o kojima ništa ne znaju i one o kojime sve znaju pa je baš zato čudo što su ih birali. Ali su birali i izabrali pa se tu ništa nema za dodati.

Vlast mnogi sanjaju kao mogućnost da udome sebe i svoje, sebe i naše jer su naši, pa i probisvjeti, uvijek bolji od tuđih, pa i poštenjaka. Takvu Hrvatsku mnogi žele i tu volju treba uzimati u obzir i ne prigovarati preglasno. Jer te onda, vrlo lako, proglase frustriranom, iskomplekisranom i tako dalje, babom.

Izgledno je, međutim, da bi Vlada složena iz ovoga što je jučer bilo na saborskoj ponudi, bila krhka i podložna rušenjima iznutra i izvana. Jasno je da nema potencijala za snažnu i hrabru Vladu s jasno i precizno određenim ciljevima i reformama. U tzv. pregovorima za sastavljanje većine, svaki su dan nicala nova pitanja, nove ideje, novi problemi i nove optužbe. Ali neka od osobito važnih pitanja vezanih uz funkcioniranje države, trodiobu vlasti i rastakanje pravosuđa, nisu bila u središtu pozornosti, a kamoli u fokusu razgovora i razmatranja. To je, recimo, pozicija Ustavnog suda, nadležnost i odgovornost te institucije koja bi morala čuvati i štititi Ustav Republike Hrvatske.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)