Hari Vukas vodi Hajduk protiv Osijeka, stožeru priključen Toni Golem

Autor:

23.05.2015., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 35. kolo, Hajduk - Zagreb. Hari Vukas, trener Hajduka. 
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon objave o rastanku s Igorom Tudorom Hajduk je potvrdio nagađanja da će momčad u prvenstveni ogled s Osijekom, koji je na rasporedu u nedjelju, povesti Tudorov dosadašnji pomoćnik.

Hari Vukas tako će nakon kraja sezone 2013/2014 i početka sljedeće ponovno voditi prvu momčad kluba kao glavni trener. U tom mandatu također je klupu preuzeo kao asistent Tudora, te je ukupno odradio tri utakmice u završnici 13/14 sezone upisavši domaći poraz od Istre (0-1), slavlje nad Osijekom (4-2) i 3-0 poraz od Dinama na Maksimiru u zadnjem kolu. Zbog Tudorovog okršaja s Matocem i kazne od šest utakmica, momčad je vodio i u prva tri kola sljedeće sezone, te nakon odlaska Tudora i dolaska Poklepovića, kasnije i Vučevića, vodio još devet utakmica. Nakon Hajduka s Tudorom je surađivao i u Karabuksporu i Galatasarayju, a prvi samostalni angažman imao je prošle godine u Zrinjskom u kojem se zadržao tri mjeseca.

Vukasov prvi pomoćnik bit će Jurica Vučko, a stručnom stožeru prve momčadi priključen je još i Toni Golem koji je nedavno preuzeo juniore II Bijelih, a u dosadašnjoj karijeri već je imao iskustvo rada u stručnom stožeru Hajdukove prve momčadi kao pomoćnik Željka Kopića s kojim je surađivao i u Slaven Belupu. Kao samostalan trener vodio je Lučko u drugoj ligi i mađarskog drugoligaša Balmazújváros.

Trener vratara ostaje Hrvoje Sunara, a za kondicijsku pripremu igrača i dalje su zaduženi Toni Modrić i Šime Veršić.

Iz Hajduka nije naglašeno jesu li navedeni privremeno rješenje, iako bi se iz konstrukcije službenog priopćenja tako moglo zaključiti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.