Po prvi puta u povijesti 1. maj se obilježava online uz prosvjed “Radnicima hvala, ali prvo prava!”

Autor:

24.09.2019., hotel Dubrovnik, Zagreb - Europska konfederacija sindikata (ETUC) i njene hrvatske clanice Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), organiziraju konferenciju za novinare na temu: Mirovinska reforma u Hrvatskoj i Europi - Sindikalni zahtjevi za ukljucive, ucinkovite i adekvatne mirovine za sve, te ETUC-ova podrska inicijativi 67 je previse. Mladen Novosel
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Danas je Međunarodni praznik rada,  a ove godine je specifičan po načinu obilježavanja s obzirom na okolnosti i zabranu okupljanja zbog opasnosti od koronavirusa. Po prvi puta u Hrvatskoj, ali i drugim europskim zemljama, 1. svibnja će se obilježiti online, a Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizirati će e-prosvjed pod nazivom “Radnicima hvala – ali prvo prava!” putem internetske platforme Zoom.

E-prosvjed organiziraju jer epidemija koronavirusa ne dopušta okupljanje i održavanje tradicionalne sindikalne povorke i javnoga prosvjeda. Na ovaj se način, poručuju, žele usprotiviti najavama izmjena Zakona o radu.

“Putem aplikacije Zoom pokušati ćemo napraviti jedan prosvjed koji počinje u 11 sati pod nazivom ‘Radnicima hvala – ali prvo prava!’. Ukoliko nam to dozvoli aplikacija i veze, to će biti ograničen prosvjed na 500 sudionika”, istaknuo je predsjednik SSSH Mladen Novosel u priopćenju na društvenim mrežama.

E-prosvjed možete pratiti uključenjem u Zoom meeting ili praćenjem prosvjeda na Facebook stranici SSSH Facebook live

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.