48. konferencija IFTDO u Sarajevu: Predstavnici 32 zemlje razgovaraju o ulaganju u ljudske resurse

48. konferencija Međunarodne federacije organizacija za obuku i ljudske potencijale (International Federation for Training and Development Organisations – IFTDO) otvorena je u ponedjeljak navečer u Sarajevu. Na njoj su se okupili predstavnici 32 zemlje svijeta kako bi razgovarali o unaprjeđenju ljudskih potencijala, odnosno o ulaganjima u obrazovanje i usavršavanje zaposlenika kao najvjrednijeg resursa svake tvrtke. IFTDO je utemeljen 1972. godine u Ženevi sa ciljem ustroja i održavanja međunarodne mreže za prepoznavanje, razvoj i prijenos znanja, vještina i tehnologije kako bi se potakli osobni rast, produktivnost i održivi razvoj kompanija, organizacija i pojedinaca u poslovnom svijetu. Riječ je o jedinstvenoj nevladinoj organizaciji takvog tipa u svijetu, a o njezinom stvarnom značaju govori i podatak da imaju svog predstavnika i u Ujedinjenim narodima.

Predsjednica IFTDO-a Sanja Milovčić iz Bosne i Hercegovine svečano je otvorila trodnevnu konferenciju naglasivši da je njezina namjera okupiti na jednom mjestu stručnjake iz cijelog svijeta kako bi se povezali i razgovarali o temama bitnim za ljudske potencijale kao što je umrežavanje i digitalizacija. IFTDO konferencija je nakon punih 47 godina održavanja širom svijeta stigla i u Sarajevo kako bi konkretno podržala kompanije i organizacije u regiji u savladavanju najnovijih trendova u području digitalizacije i obučavanja ljudstva. Trendovi u upravljanju ljudskim resursima mijenjaju se na isti način kako se mijenjaju i trendovi u tehnologiji,pa je zbog toga važno gotovo svakodnevno educirati i usavršavati zaposlenike. Razlog zbog kojeg se, između ostalog, IFTDO po prvi put održava na Balkanu jest želja ove nevladine i neprofitne organizacije da pomogne kompanijama i poslodavcima zemalja regije u rješavanju konkretnih problema na području obrazovanja i usavršavanja zaposlenika.

„IFTDO konferencija je najveći multikulturalni i internacionalni događaj koji okuplja vrhunske stručnjake iz oblasti rada na unaprjeđenju ljudskih potencijala. Ovakvim okupljanjima podižemo svijest o važnosti ulaganja u stalno obrazovanje i usavršavanje zaposlanika kao temelja svake kompanije, ali i kako bismo potakli i druge da se bave ovom tematikom, a sve u cilju kreiranja bolje budućnosti za mlade naraštaje. Smatramo da ćemo ovom konferencijom pružiti podršku ovoj regiji i potaknuti sudionike da iskoriste benefite koje konferencija nosi, a posebno znanje i isustva stručnjaka“, izjavio je na svečanom otvaranju dr. Ebrahim Al Dossary, predsjednik Upravnog odbora IFTDO konferencije.

Komentiraj