MARIĆ ‘2019. najprepoznatljivija je po tome što je hrvatski kreditni rejting ponovno vraćen u investicijsku zonu’

Autor:

27.12.2019., Zagreb - Dolazak ministara na 199. sjednicu Vlade Republike Hrvatske na cijem redu je program hrvatskog predsjedanja Vijecem Europske unije 1. sijecnja. Zdravko Maric.
Photo: Matija Habljak/PIXSEL

Matija Habljak/PIXSEL

Ministar Marić za RTL Danas komentirao je kritike iz Bruxellesa o neuspjelom obračunu s korupcijom i neprovođenju oštrijih reformi mirovinskog sustava i zdravstva.

“Ovo je samo jedna u nizu ocjena iz Europske komisije. Kao i mnogih drugih međunarodnih aktera, ja kažem da sve treba shvatiti ozbiljno. Dobar dio stvari koje su navedene u samom tome pismu ili izvještaju, mislim da se velika većina stručnjaka i građana Hrvatske može složiti”, kazao je Marić, dodavši da treba vidjeti i što je napravljeno te kako je za njega 2019. najprepoznatljivija po tome što je hrvatski kreditni rejting ponovno vraćen u investicijsku zonu.

“To je lice i naličje svega što se u Hrvatskoj događa. Nakon šest dugih godina u kojima smo bili ispod investicijske zone, međunarodni stručnjaci su nas vratili tamo gdje nam je i mjesto”, smatra ministar.

Upitan je li osobno za rad ili nerad nedjeljom, Marić je rekao da je za to “da se rad plaća”.

“Gledano iz perspektive obitelji i naše većinski vjerske i druge orijentacije, gaji se i kult rada, ali i prije svega da se čuvaju obiteljske vrijednosti”, zaključio je Marić, zaključio je ministar.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.