DALIĆ ‘Ne može biti bolje i ljepše otvaranje za nas’

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu 2020. godine očekuje skupina D, s reprezentacijama Engleske i Češke i pobjednikom play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije.

Ždrijeb je za HRT komentirao izbornik Zlatko Dalić.

“Zadovoljni smo. Rekli smo da nema lagane grupe, al ne možemo birati. Moja želja je bila da izbjegnemo Portugal iz trećeg pota, i to smo izbjegli. Mislim da realno možemo proći dalje što je naša ambicija i želja”, kazao je Dalić, dodavši kako je prva utakmica s Englezima “najvažnija”.

“Ne može biti bolje i ljepše otvaranje za nas. Nakon toga slijede kao dvije lakše utakmice u kojima moramo tražiti našu šansu, ali mi znamo što je naš cilj, a to je proći grupu”, smatra izbornik.

Upitan kojeg protivnika bi volio izbjeći, Dalić je naglasio kako su svi “nezgodni”.

“Svi su nezgodni, pogotovo Srbija, ali tu su i Škoti koji su domaćini i ako prođu dalje mi ćemo igramo protiv dva domaćina kao gosti. Vidjet ćemo tko će proći. Imat ćemo dovoljno vremena napraviti analizu i skauting tih ekipa. Moramo vjerovati u sebe da možemo ponoviti uspjeh od prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu, napraviti dobar posao i na to smo spremni. I naravno, najvažniji je da mi igrači budu zdravi”, zaključio Dalić.

EURO 2020: Hrvatska grupnu fazu igra u Londonu i Glasgowu

 

Komentiraj