Oblačno s kišom, na Jadranu i s grmljavinskim pljuskovima

Autor:

Pixabay

U Hrvatskoj će danas prevladavati većinom oblačno vrijeme s povremenom kišom, a na Jadranu i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, koji u sjevernoj Dalmaciji i na dijelu sjevernog Jadrana lokalno mogu biti izraženiji. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se na krajnjem jugu, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, drugdje umjereno jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 13 do 18 °C, a na jugu i malo viša.

Meteoalarm je za drijedu izdao upozorenja žute boje za područja Rijeke i Splita, gdje su mogući grmljavinski pljuskovi.

Sutra promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno, a uglavnom u gorju još može pasti vrlo malo kiše. Jutro na kopnu prohladno uz mogućnost za slab mraz u gorju, a popodne sunčanije, osobito u Slavoniji. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu sjrednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 9 do 14, na Jadranu između 14 i 19 °C.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.