390 fotografa iz 46 zemalja na Zagreb Salonu

Igor Kralj/PIXSELL

U zagrebačkom muzeju Mimara od 21. studenoga do 2. prosinca održat će se Zagreb Salon. Na ovogodišnji 38. Zagreb Salon prijavilo se 390 autora iz 46 zemalja. Na izložbi se mogu vidjeti sve nagrađene fotografije i one s najvećim brojem bodova u četirima temama: slobodna u boji, slobodna crno-bijela, ulična fotografija i portret. Predsjednik Fotokluba Zagreb Hrvoje Mahović objasnio je da je zagrebački Salon jedan od najznačajnijih projekata koje organizira Fotoklub Zagreb:

“Održava se od 1910. do danas kao jedina izložba s tako dugom tradicijom u ovom dijelu Europe. Posao organizacije traje dvije godine i u njemu sudjeluje desetak volontera, članova Fotokluba Zagreb. U doba digitalnih fotografskih salona, zagrebački Salon je jedan od rijetkih koji organizira izložbu printanih radova i izlaže ih u jednom od najpoznatijih gradskih galerijskih prostora. Još jedna posebnost je to da tiskamo katalog koji dobije svaki sudionik izložbe.”

Istaknuo je da je Zagreb Salon prestižna manifestacija u kojoj autori rado sudjeluju:

„Posebno nas veseli činjenica da isti autori sudjeluju iz godine u godinu i kontinuirano se povećava broj prijava. Posebnost ovog Salona je veliki broj autora iz Kine. S obzirom na to da je ove godine Fotoklub Zagreb organizirao Fotofestival u Kini, na kojem je osim brojnih predavanja i izložbi rađena promocija Zagreb Salona, privukli smo znatan broj kineskih fotografa i klubova koji su se potom prijavili na Salon”.

Komentiraj