3500 ljudi zarobljeno na kruzeru kod Kalifornije, deseci imaju simptome korone

Autor:

epa08265411 A Royal Caribbean cruise ships sits docked at the cruise terminal in Ft. Lauderdale, Florida, USA, 02 March 2020. The outbreak of the COVID-19 coronavirus is forcing many cruise lines to alter or cancel scheduled sailings due to passengers either delaying or canceling plans to take cruises. The major cruise lines are predicting significant reductions in earnings this year due to the virus outbreak.  EPA/TANNEN MAURY

EPA/TANNEN MAURY

Kruzer Grand Princess s više od 3500 putnika i članova posade zaglavio je kod obale Kalifornije nakon što je nekoliko desetaka putnika počelo pokazivati simptome koronavirusa, pišu američki mediji.

Na kruzeru se nalazi 2422 putnika i 1111 članova posade.

Helikotper američke Obalne straže jučer je na kruzer dostavio testove za koronavirus. Rezultati se čekaju, a dok oni ne stignu, kruzer ne može uploviti u luku.

Prva osoba koja je preminula u SAD-u putovala je kruzerom Grand Princess. Kruzer je putovao je od San Francisca prema Havajima i trebao se vratiti sutra. No, put je prekinut jučer, nakon što je od virusa preminuo muškarac u Kaliforniji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.